Spelböcker

När det gäller litteratur är nog poker det hasardspel det skrivits mest om. Detta kan ha att göra med poker till stor del är ett skicklighetsspel och att många vill läsa sig till bättre spel. När det gäller kasinospel är just läsande en stor del av erfarenheten som krävs för att bli en vinnare.

Eftersom flera storspelare skrivit böcker om strategi och allehanda tips vore det dumt att inte läsa dessa. Inte om man siktar mot toppen. "Kortoxen" var förr nästan som en bibel i många hem, men den stolpar bara upp olika spel och dess regler. Allt det andra måste man skaffa sig på annat håll.

Många system

För Roulette finns många olika system som skall leda till framgång. System "martingale", 1-3-2-6 systemet, och Oscar Grind är några och flera av dessa beskrivs i böcker som skrivits av svensken Reimond Bergwall. För poker rekommenderas ett par klassiker som exempelvis Doyle Brunsons "Supersystem" och David Sklanskys "The Theory of poker". "Beat the Dealer" av Edward Thorp bör studeras av den som känner för att klå dealern vid Black jack-bordet.

Skola för livets spel

Allt spel består av flera delar. Teorier, erfarenhet och känsla för spelet är några av dessa. Allt går inte att läsa sig till, det måste skaffas "in real life" eller på nätet. Att studera andra är också ett gångbart sätt. Speciellt för poker finns goda möjligheter med många klipp från stora turneringar på YouTube exempelvis. Det finns även skolor för spel som videoinspelningar och i många fall kan dessa var lika bra eller bättre än böcker.